Új tápanyagtáblázat

A könyv útmutatót ad az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás megtervezéséhez és a biztonságos táplálékok elkészítésének főbb szabályaihoz.

A könyv a bevezetés és a táplálkozási alapfogalmak tisztázása után 12 fejezetben foglalja össze témája tudnivalóit. A bemutatás a tápanyagszükséglet meghatározásával kezdődik, az egészséges táplálkozás ajánlásaival, illetve a várandós és szoptatós anyák, valamint a gyermekek táplálkozásával folytatódik. Ezt követi a közétkeztetés, a gyógyító táplálkozás, majd sportolók táplálkozása. A „fő” fejezet az élelmi anyagok, élelmiszerek, ételek és ételkészítmények tápanyag-összetételét részletezi 210 oldalon. A folytatásban az ételek elkészítése során bekövetkezõ súly-, vitamin- és egyéb veszteségről, az élelmiszerekben előforduló vegyi anyagokról és jelentõségükről, a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről (például fogyókúra, testépítés stb.), a genetikailag módosított élelmiszerekről és az élelmiszer-biztonságról olvashatunk szakszerû összefoglalást. Az anyagot irodalomjegyzék és ételmutató zárja. Használata a táplálkozással foglalkozó sokféle szakember: orvosok, ÁNTSZ- dolgozók, védőnők, dietetikusok stb. mellett, minden az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás iránt érdeklődő magánembernek is csak a hasznára válhat.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret140x210
Oldalszám766
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2005.
Kiadás12. kiadás
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 963 226 009 0
Listaár:  6 800 Ft 
Online ár:
6 120 Ft
 

Hasonló könyvek

A tejcukor-érzékenység és társbetegségei Buzás György Miklós978 963 226 868 2
Listaár: 2 400 Ft
2 160 Ft
Új
Célzott terápiák a reumatológiai gyakorlatban Nagy György – Németh Tamás (szerkesztők)978 963 226 934 4
Listaár: 6 780 Ft
6 102 Ft
Új
A magasvérnyomás-betegség Kékes Ede – Vályi Péter (szerkesztők)978 963 226 925 2
Listaár: 6 400 Ft
5 760 Ft
Palliatív ellátás Csikós Ágnes (szerkesztő)978 963 226 845 3
Listaár: 6 700 Ft
6 030 Ft
 
Webshop készítés