Új tápanyagtáblázat

A könyv útmutatót ad az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás megtervezéséhez és a biztonságos táplálékok elkészítésének főbb szabályaihoz.

A könyv a bevezetés és a táplálkozási alapfogalmak tisztázása után 12 fejezetben foglalja össze témája tudnivalóit. A bemutatás a tápanyagszükséglet meghatározásával kezdődik, az egészséges táplálkozás ajánlásaival, illetve a várandós és szoptatós anyák, valamint a gyermekek táplálkozásával folytatódik. Ezt követi a közétkeztetés, a gyógyító táplálkozás, majd sportolók táplálkozása. A „fő” fejezet az élelmi anyagok, élelmiszerek, ételek és ételkészítmények tápanyag-összetételét részletezi 210 oldalon. A folytatásban az ételek elkészítése során bekövetkezõ súly-, vitamin- és egyéb veszteségről, az élelmiszerekben előforduló vegyi anyagokról és jelentõségükről, a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről (például fogyókúra, testépítés stb.), a genetikailag módosított élelmiszerekről és az élelmiszer-biztonságról olvashatunk szakszerû összefoglalást. Az anyagot irodalomjegyzék és ételmutató zárja. Használata a táplálkozással foglalkozó sokféle szakember: orvosok, ÁNTSZ- dolgozók, védőnők, dietetikusok stb. mellett, minden az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás iránt érdeklődő magánembernek is csak a hasznára válhat.

 
KategóriaBelgyógyászat
Méret140x210
Oldalszám766
Kötéskeménytábla
Kiadás éve2005.
Kiadás12. kiadás
Besorolási kódB FIX
ISBN szám: 963 226 009 0
Listaár:  6 800 Ft 
Online ár:
6 120 Ft
 

Hasonló könyvek

A polymyalgia rheumatica új szemlélete Schmidt Zsuzsa978 963 226 813 2
Listaár: 5 200 Ft
4 680 Ft
SGLT-2-gátlók a diabetológiai gyakorlatban Jermendy György – Wittmann István978 963 226 718 0
Listaár: 3 800 Ft
3 420 Ft
Védőoltásokról a tények alapján 2. kiadás Ferenci Tamás978 963 226 609 1
Listaár: 3 600 Ft
3 240 Ft
Életvégi döntések járvány idején Filó Mihály978-963-226-892-7
 
Webshop készítés