Dietetika
A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcsere-kutatás legújabb eredményein alapul.
A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcserekutatás legújabb eredményein alapul. Lényeges része a könyvnek a betegségek étrendi kezelésében bevezetett újabb eljárások ismertetése, például a krónikus veseelégtelenség vagy a transzplantáció kapcsán. Jelentős részt kapnak a könyvben az útmutatások, amelyek a kórházi kezelés befejeztével az otthoni diétára és életvitelre vonatkoznak. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítását egyaránt megköveteli az egészségügyi ellátás korszerűbbé válása, és a házi betegápolás egyre szélesebb körű elterjedése. A könyv átdolgozását indokolták az egészségügyi oktatásban bekövetkező változások. Az egyre több szakágban elkezdődő felsőfokú képzés ugyanis megköveteli a táplálkozástudomány és a dietetika mélyebb megismerését. A tankönyv elsősorban az egészségügyi szakdolgozók képzését szolgálja, de segítséget nyújt mindekinek, aki dietetikai ismereteit a prevenció, a beteggyógyítás és a rehabilitáció területén fokozottabb mértékben kívánja kamatoztatni.