Burgonyás ételek
Köményes sült burgonya tengeri sóval. Krumplis lángos fokhagymásan. Tárkonyos krumplileves tejföllel. Boros sült burgonya tavaszi hagymás tejföllel. Rösztiben sült báránybordák. Íme néhány jól hangzó ételnév kóstolónak a válogatásból.
Hagyományos magyar ízek, az új, kreatív konyha különlegességei és más népek krumplis finomságai jól megférnek egymás mellett Korpádi Péter és Patyi Árpád új könyvében. A szerző a burgonyából készíthető étetlek széles skáláját vetíti elénk, amelyek között a kezdő és a gyakorlott háziasszony, az ínyenc és a tradicionális konyha híve egyaránt megtalálja a kedvére valót. Az ötven recept ínycsiklandó előételeket, vendégváró falatokat, leveseket, gazdag egytálételeket, húsos és halas fogásokat, sőt desszerteket is kínál. A recepteket a szerző által elkészített, ízlésesen díszített és tálalt étel minőségi fényképe illusztrálja.