Lázár Imre: Magyar nők India vonzásában

Lázár Imre: Magyar nők India vonzásában

A Kutatók Éjszakáján mutattuk be „Lázár Imre: Magyar nők India vonzásában” c. könyvét, melynek helyszíne az érdi Magyar Földrajzi Múzeum volt.

2024. október 08.

A szerző kulturális diplomataként egy évtizedet töltött Delhiben, kutatómunkája révén gyűjtötte össze a könyv anyagát. A közönségnek hatalmas élményben volt része: a szerző beszélgetőpartnere Dr. Kubassek János, a Múzeum korábbi igazgatója volt. A könyv érdekfeszítő leírást közöl – többek között – G. Hajnóczy Rózsáról és világhírű könyvéről a Bengáli tűz születéséről.

A szerző személyesen ismerte a házassága révén a Nehru családba került Friedmann Magdolnát (Forit), aki férje oldalán méltó módon helyt állt feleségként, családanyaként és társként.

Megismerhetjük a tragikus sorsú Amrita Sher Gil festőművésznő életét. Ismét olvashatunk Sass Brunner Erzsébet és leánya, Brunner Erzsébet fordulatokban gazdag életútjáról.

Lázár Imre könyve a magyar–indiai kulturális kapcsolatok révén fontos és páratlan értéke a magyar India-irodalomnak. A kötet nemcsak az indológia és a világjárás iránt érdeklődők számára lehet érdekes. A világ- és életérzékelés elbűvölő „női optikája” önmagában is lenyűgöző. A könyv igazi szellemi kincsesbánya a pszichológusok számára, akik a női lélek kifürkészhetetlen rejtelmeihez szeretnének közel kerülni.

 
 
 

Akciós kínálatunkból

Mozgásszervi sebészeti műtéttan
-15%
Sebészet 12. kiadás
Sebészet 12. kiadás
29 800 Ft
25 330 Ft
-15%
Littmann Sebészeti műtéttan 2. kiadás
-15%

Utoljára megtekintett termékek

Eddig egyetlen könyvet sem tekintett meg. Az utoljára megtekintett könyveket itt találja majd!

 
Webshop készítés